Vårt B&B

Cadalen hittar du på landet, 2 km från den medeltida byn Lautrec. Huset har anor från 1300-talet, och ligger inbäddat i en gammal, stor trädgård som bland annat är hem till två påfåglar. Strax intill boningshuset ligger ett imponerande duvslag med två torn (det används dock inte som duvslag idag). Cadalen är ett hus med karaktär, både inne och ute.

Huset
Huset
press to zoom
Poolen
Poolen

Poolen

press to zoom
Duvslag
Duvslag
press to zoom
Frukost
Frukost
press to zoom
Hall gästentré
Hall gästentré
press to zoom
Hall gästentré
Hall gästentré
press to zoom
Salong/frukostrum
Salong/frukostrum
press to zoom
Terrass
Terrass

Terrass

press to zoom
Frukost

Frukost serveras i matsalen vid en tid ni väljer, dock tidigast från kl. 07.45. Om ni behöver åka iväg/checka ut tidigare, vänligen meddela oss i förväg så kan vi fixa en frukost utan färskt bröd.

När ni anländer får ni välja vad ni vill äta till frukost, och när ni vill ha den uppdukad. Det här är vad vi kan erbjuda på frukostbordet:

 

 • Baguette

 • Rostbröd

 • Croissanter

 • Pain au chocolat

 • Smör

 • Marmelad/sylt

 • Ägg (kokta, stekta, pocherade, äggröra)

 • Lufttorkad skinka

 • Skivad ost

 • Yoghurt

 • Frukt och grönsaker

 • Mjölk

 • Chokladpulver (till varm choklad)

 • Té, svart och grönt

 • Kaffe

 

Om du är vegetarian, vegan, eller är allergisk/har intolerans (t. ex. gluten, laktos, nötter) och behöver andra produkter att välja på från frukostmenyn, tveka inte att höra av dig om detta i förväg, så ska vi göra vårt bästa för att tillgodose önskemålen.

Barn

Vi har en del utrustning som vi hoppas kan underlätta för er som har små barn. Det finns en spjälsäng med madrass, täcke, kudde och sängkläder, som vi kan ställa in i något av rummen (främst Gula och Gröna rummen). Till frukostbordet har vi en hög barnstol. Ni är välkomna att använda mikrovågsugnen, och skulle ni behöva en akut-tvätt av kläder gör vi vårt bästa för att lösa det. 

Internetanslutning

Ni har tillgång till gratis internet i hela huset via wifi. Vid ankomst får ni aktuellt lösenord.

Parkering

Bilar kan parkeras utomhus framför boningshuset eller framför duvslaget.

Funktionsvariationer

Tyvärr är inte Cadalen det perfekta stället att bo på om du har en fysisk funktionsnedsättning (främst rörelse- eller synnedsättning). Enda sättet att komma till rummen är via en trappa, och på våningsplanen finns det ytterligare flera småtrappor. Det är lite av en labyrint, och det finns ingen hiss. 

Allergier

Våra katter lever helt och hållet utomhus och i stallet. De går inte in i boningshuset.

Om du har allergier som kan påverka dig under din vistelse (till exempel mat, växter, blommor, djur, ämnen i tvål och tvättmedel), tveka inte att höra av dig i förväg, så gör vi vårt bästa för att lösa det. 

Våra regler

Djur

Tyvärr tillåter vi inte att gäster tar med egna djur. Det här gör vi för att vi också har djur: katter (som lever utomhus och i stallet), 2 gäss och 2 påfåglar. Om våra och era djur inte kommer överens kan det sluta i mindre eller större katastrof, och det vill vi undvika. 

Mat och dryck

Vi erbjuder inte några andra måltider än frukost på Cadalen, men vi rekommenderar gärna restauranger i närheten.

Vi har inte tillstånd att sälja alkohol på Cadalen, men om du själv har med dig öl, vin eller aperetif går det bra att dricka det (gärna med måtta) hos oss.

Vi ber er att inte äta eller dricka på rummet, så

​slipper vi risken för matfläckar och lukt. Ät och dricka gärna istället i matsalen/vardagsrummet, eller i trädgården.

Rökning

Rökning är inte tillåten inomhus, i någon av byggnaderna. Du kan röka utomhus i närheten av våra askfat. Vi ber dig att visa hänsyn till dina medgäster när du väljer var du röker, och vi ber dig att använda askfaten. Rök inte i närheten av ingångar/utgångar.

Service